ГоловнаПолітика

"Свободівці" самостійно відбиратимуть червоні прапори

Львівський суд дозволив радянські прапори.

"Свободівці" самостійно відбиратимуть червоні прапори
Фото: tsn.ua

Представники ВО "Свобода" обіцяють самостійно затримувати всіх, кого побачать 9 травня з червоними прапорами Радянського Союзу.

Про це під час виїзного засідання Львівської міської та Львівської обласної рад заявив голова фракції ВО "Свобода" в міській раді Львова Руслан Кошулинський.

Засідання присвятили річниці закінчення Другої світової війни.

"Дотримуючись постанови Львівської міської ради, ми завтра будемо пильнувати за збереженням законодавства, - заявив депутат. - Я особисто буду гуляти на Марсовому полі вранці. Якщо хтось усе ж надумає порушувати закон і буде піднімати червоні прапори, ми будемо викликати міліцію. Нещодавно ми спілкувалися з міліцейським керівництвом, і воно нам обіцяло, що не допустить підняття червоних прапорів, щоб не повторилися події минулого року. Якщо ж міліція буде ігнорувати правопорушення, то кожен громадянин має право затримувати порушників і утримувати їх до прибуття міліції , що ми й можемо робити за потреби".

Також Кошулинський розповів про інформацію про масові провокації з боку проросійських сил.

"Надходила інформація про те, що до Львова привезли величезну кількість георгіївських стрічечок, стрічками я їх не можу назвати, - сказав чоловік. - І їх нібито планують роздавати по всьому центру. Також повідомляли про те, що вже зараз винайнято багато кімнат у готелях, де вікна виходять на центральні вулиці, і нібито провокатори планують вивішувати червоні прапори із вікон цих готелів".

Тим часом увечері стало відомо, що Львівський окружний адміністративний суд виніс постанову, якою призупинив чинність рішення Львівської міської ради №1438 від 26.04.2012 року "Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної і нацистської символіки на території м. Львова".

Разом із тим нагадаємо, що львівська міліція перейшла на посилений режим роботи 9 Травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram