ГоловнаПолітика

Коморовський закликав Януковича вирішити питання з Тимошенко

Президенти обговорили перенесення Ялтинського саміту.

Коморовський закликав Януковича вирішити питання з Тимошенко
Фото: www.president.gov.ua

Президент Польщі Броніслав Коморовський сьогодні під час телефонної розмови з Президентом України Віктором Януковичем закликав його знайти спосіб вирішити справу екс-голови українського уряду Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в повідомленні канцелярії польського президента.

"Сьогодні Янукович поінформував президента Польщі про те, що запланований на 11-12 травня саміт лідерів країн Центральної Європи буде перенесено на інший термін. У розмові президент Польщі Броніслав Коморовський закликав Президента Януковича знайти рішення, які уможливлять прогрес у справі Юлії Тимошенко", - сказали в голови Польської держави.

У канцелярії також нагадали, що минулого тижня Коморовський закликав українську владу внести в національне законодавство такі зміни, які зробили б неможливим кримінальне переслідування за політичні рішення.

"Коморовський планував виступити з таким закликом під час саміту, який мав відбутися 11-12 травня в Ялті", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні в МЗС повідомили, що Україна переносить саміт у Ялті через те, що кілька голів європейських держав не зможуть узяти участь у ньому.

На саміт очікували голів 10 держав, але свій намір відвідати його підтвердили тільки президенти Молдови, Польщі, Словаччини та Литви.

Президенти Румунії, Албанії, Хорватії, Чехії та Чорногорії прямо заявили, що відмовляються від участі в саміті через справу екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Президенти Болгарії, Латвії, Естонії, Італії, Австрії та Словенії відмовилися прибути на саміт, офіційно пославшись на інші причини.

Президент Німеччини не заявляв цього відверто, але саме ця причина відмови випливала з коментарів МЗС Німеччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram