ГоловнаПолітика

Прокуратура не хоче брати до уваги відшкодування збитків, завданих Луценком

На момент ухвалення рішення Печерським районним судом Києва збитки не було відшкодовано.

Прокуратура не хоче брати до уваги відшкодування збитків, завданих Луценком
Фото: Макс Левин

Відшкодування державі збитків, завданих екс-міністром МВС Юрієм Луценком під час святкування Дня міліції, не є підставою для скасування йому вироку.

Про це журналістам після попереднього засідання Апеляційного суду Києва за апеляцією на вирок Луценка повідомив прокурор Дмитро Лобань.

"Сам факт відшкодування збитків після прийняття рішення судом першої інстанції не є підставою для скасування вироку суду першої інстанції, оскільки на момент прийняття рішення Печерського районного суду Києва ці збитки не було відшкодовано", - сказав він.

Водночас, на думку захисника Луценка Ігоря Фоміна, цей факт щонайменше дає підстави суду не призначати екс-міністрові більш суворе покарання.

Нагадаємо, 25 квітня колишній заступник міністра внутрішніх справ Володимир Євдокимов заявив, що екс-співробітники МВС відшкодували завдані Ю. Луценком збитки під час святкування Дня міліції в палаці "Україна" в Києві в 2008-2009 роках.

На попередньому засіданні щодо апеляції на вирок Луценка у вівторок Апеляційний суд Києва відмовився відновити судове слідство у справі екс-міністра.

27 лютого Печерський райсуд Києва засудив його до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд визнав Юрія Луценка винуватим у скоєнні злочинів, передбачених частиною 3 статті 365 (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) та частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram