ГоловнаПолітика

Азаров: Ідеї Олланда схожі на соцініціативи Януковича

Прем'єр-міністр сподівається на теплі відносини між ПР і Соціалістичною партією Франції.

Азаров: Ідеї Олланда схожі на соцініціативи Януковича
Фото: analitica.kiev.ua

Предвиборні обіцянки новообраного Президента Франції Франсуа Олланда схожі на соціальні ініціативи Президента Віктора Януковича.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє прес-служба ПР.

"Приємно усвідомлювати, що всі ці ідеї, очевидно, перегукуються з соціальними ініціативами почесного лідера Партії регіонів, Президента України Віктора Януковича, який своїм першочерговим завданням, так само як і Президент Олланд, вважає підвищення рівня життя та добробуту кожного громадянина", - вважає прем'єр .

Азаров наголосив, що основу передвиборної програми Олланда "60 кроків для Франції" склали пропозиції зі створення нових робочих місць, підвищення соціальних виплат малозабезпеченим громадянам, а також щодо введення податку на багатство.

Прем'єр привітав Соціалістичну партію Франції, від якої Олланд був кандидатом на президентських виборах, з перемогою.

Від народу України та від себе особисто щиро вітаю Вас з обранням на посаду президента Французької Республіки, що засвідчує підтримку французького народу курсу на оновлення та активну соціальну політику

— Президент Віктор Янукович

"Дозвольте від щирого серця привітати вас з перемогою, а пана Олланда - з обранням на пост Президента Франції", - зазначив Азаров.

Він висловив переконання, що з новим лідером Франція активно підтримуватиме курс України на європейську інтеграцію, а також сприятиме своєю політикою здійсненню глибинних економічних і соціально-політичних перетворень.

Прем'єр також сподівається, що між Соціалістичною партією Франції і ПР у майбутньому бууть успішні й теплі двосторонні відносини і співробітництво за всіма можливими напрямами.

Нагадаємо, у другому турі президентських виборів Франції Олланд здобув перемогу, коли отримав понад 51,5% голосів, а його суперник, діючий Президент Франції Ніколя Саркозі - понад 48%.

Інавгурацію Олланда планують на 15 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram