ГоловнаПолітика

Суд у справі Тимошенко не відбудеться, - адвокат екс-прем'єра

Є відповідна норма в законі.

Суд у справі Тимошенко не відбудеться, - адвокат екс-прем'єра
Фото: http://obozrevatel.com

Заплановане на 21 травня судове засідання з розгляду кримінальної справи щодо екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" у разі відсутності підсудної не розпочнеться.

Про це сказав адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк.

"Процесуально можливо і переносити, і перерву оголошувати - суд зараз не обмежений. Це може бути аргументовано тільки станом здоров'я. Неявка свідків або ще когось - можна щось робити, але за відсутності Юлії Володимирівни засідання однозначно не відбудеться. Тут навіть клопотати не потрібно, це чітко передбачено законом. Не може слухатися справа без неї. Якщо справа почалася, а людину видалили, тоді можливо, а тут почати не можна", - сказав Плахотнюк.

Як повідомляли, Київський районний суд Харкова до 21 травня відклав розгляд справи Тимошенко щодо діяльності корпорації "ЄЕСУ". Суддя Костянтин Садовський врахував клопотання адвокатів призупинити розгляд справи Тимошенко до її одужання.

Тимошенко 20 квітня оголосила голодування на знак протесту проти жорстокого ставлення та застосування фізичної сили під час примусової госпіталізації до харківської лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram