ГоловнаПолітика

Пукач наказав знищити докази спостереження за Гонґадзе

Документами цікавилася Генпрокуратура.

Пукач наказав знищити докази спостереження за Гонґадзе
Фото: flexcom.ru

Обвинувачений у вбивстві журналіста Георгія Гонґадзе екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач особисто дав вказівку знищити документи оперативного спостереження за журналістом.

За словами адвоката, відповідні свідчення в Печерському райсуді дав один з колишніх співробітників ГУ кримінального розшуку МВС України.

Захисник розповів, що свідок у своїх показаннях зазначив, що вказував своєму керівництву на незаконність таких дій, однак, за припущеннями свідка, знищення документів було з метою приховування слідів, оскільки тоді деяким посадовим особам МВС було відомо про те, що цими документами цікавиться Генеральна прокуратура України.

Георгій Гонґадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналісту. 2009 року в Київській області знайдено останки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать Гонґадзе. Однак тіло досі не поховали, оскільки мама журналіста Леся Гонґадзе відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

Нагадаємо, Пукач тривалий час знаходився в розшуку через причетність до вбивства журналіста, в липні 2009 року був затриманий у Житомирській області, і відтоді перебуває під вартою. Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Пукача у вбивстві журналіста Гонґадзе. Слідство встановило, що Пукач скоїв вбивство журналіста за вказівкою в той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram