ГоловнаПолітика

Колишніх співробітників Карпачової викликали на допит в прокуратуру

ГПУ вирішила розібратися з фотографіями синців Тимошенко.

Колишніх співробітників Карпачової викликали на допит в прокуратуру
Фото: 1tv.com.ua

Співробітників екс-омбудсмена України Ніни Карпачової викликали на допит в Генпркуратуру у справі про побиття екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це повідомила керівник прес-служби Генпрокуратури Маргарита Велькова.

"Органи прокуратури міста Києва здійснюють перевірку на підставі заяви Карпачової та на підставі оприлюдненої нею в ЗМІ інформації, - заявляють в Генпрокуратурі. - В межах перевірки вживають всіх передбачених законом заходів - опитування свідків, ознайомлення з задокументованими матеріалами".

Раніше Карпачова повідомляла, що Валерія Тереця, який очолював секретаріат омбудсмена, разом з його помічником викликали до слідчого управління прокуратури Києва для свідчення у справі Юлії Тимошенко. Йдеться про фото колишнього прем'єра зі слідами побиття.

Ніна Карпачова називає такі дії прокуратури тиском на інститут омбудсмана.

Нагадаємо, після того, як Тимошенко оголосила голодування через застосування фізичної сили під час перевезення її з колонії до лікарні, екс-омбудсмен відвідала екс-прем'єра в колонії й пізніше опублікувала фото гематом Тимошенко.

У БЮТ вважають, що здійсненням обшуків в кабінеті омбудсмена та допитами співробітників офісу Карпачової влада таким чином хоче помститися колишній Уповноваженій ВР з прав людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram