ГоловнаПолітика

Томенко просить Януковича роз'яснити ситуацію з вертолітним майданчиком у Каневі

Віце-прем'єру не зрозуміло, для кого будували вертодром: для Президента чи для всіх?

Томенко просить Януковича роз'яснити ситуацію з вертолітним майданчиком у Каневі
Фото: Макс Левин

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко просить Президента Віктора Януковича роз'яснити ситуацію із затримкою введення в експлуатацію вертолітного майданчика в селі Пекарі (Канівський район, Черкаська область) біля Шевченківського національного заповідника.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби віце-спікера.

У зверненні до глави держави М. Томенко зазначає, що будівництво вертолітного майданчика, який розрахований на 10 вертольотів, здійснювали за державні кошти в рамках реалізації державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Він наголошує, що майданчик, на який було виділено загалом 127 млн гривень, так і не введено в експлуатацію.

На думку віце-спікера, таким чином ігнорують заяву Президента про гарантований початок експлуатації об'єкта з весни 2012 року і його доступність для всіх.

Віце-спікер попросив Президента дати відповідні вказівки і визначитися, хто несе відповідальність за затримку введення в експлуатацію та обслуговування вертолітного майданчика, спорудженого в с. Пекарі Канівського району, відкриття якого відбулося ще восени 2011 року. А також дати конкретну відповідь про перспективи організації перельоту до Шевченківських місць групи журналістів.

Підсумовуючи сказане, Томенко зазначив, що "влада, врешті-решт, має дати відповідь на запитання: Канівський вертодром збудовано за бюджетні кошти для Президента чи для всіх?"

Нагадаємо, в лютому 2011 року державне підприємство "Льодові арени" (Київ) домовилося з компанією "Завод Майстер-Профі Україна" (Дніпропетровськ) про будівництво вертолітного майданчика біля села Пекарі за 86,968 млн гривень.

У серпні 2010 року В. Янукович сказав про необхідність будівництва вертолітного майданчика на території Шевченківського заповідника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram