ГоловнаПолітика

ПР не відпустить Тимошенко до Путіна

Регіонал пригадав Путіну Ходорковського.

ПР не відпустить Тимошенко до Путіна
Владимир Олийнык
Фото: Макс Левин

Нардеп від Партії регіонів Володимир Олійник відзначає відсутність юридичних механізмів, щоб відправити Юлію Тимошенко на лікування в Росію.

Про це повідомляє прес-служба ПР.

"Заява (Путіна) по-людськи зрозуміла, але на сьогодні відсутні і в Росії, і в Україні механізми лікування засуджених осіб за кордоном. І таких прецедентів не було", - сказав В. Олійник.

При цьому депутат додав: "Думаю, що той самий Михайло Ходорковський міг би звернутися із заявою про лікування за межами Росії. Але таке клопотання навряд буде задоволено, оскільки потрібно, щоб національне законодавство регулювало це питання. Оскільки йдеться не про екстрадицію, а були випадки, коли громадянина іншої країни, засудженого на території держави, відправляють у свою країну для відбування покарання, але щоб громадянина України або Росії відправили за кордон на лікування - немає такої практики і правової бази".

Крім того, зазначив Олійник, повинні діяти міжнародні угоди про статус перебування такої особи на чужій території.

"Перш за все, виникають питання, чи охоронятимуть таку особу, чи буде вільний доступ інших осіб. А Тимошенко не просто засуджена, вона перебуває під слідством в іншій кримінальній справі, тому виникає також питання, чи буде доступ українських слідчих до проведення слідчих дій, якщо дозволятиме її здоров'я, на території приймаючої держави", - також додав він.

Парламентарій підсумував, що потрібно подякувати країнам, які пропонують лікування колишньому прем'єр-міністру України, однак правових механізмів, щоб задовольнити цю пропозицію, немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram