ГоловнаПолітика

Кличко закликає на Євро їхати, але поруч із Януковичем не сідати

Лідер партії "УДАР" не хоче бойкоту Євро-2012.

Кличко закликає на Євро їхати, але поруч із Януковичем не сідати
Фото: www.sport-express.ua

Спортсмен і політик Віталій Кличко закликає представників європейських держав не оголошувати бойкоту єврочемпіонату, до якого готувалися і якого очікують мільйони українців.

Про це він заявив в інтерв'ю закордонним журналістам, зокрема німецькому журналу Focus, повідомили в прес-службі партії.

"Як посол Євро і як українець я проти бойкоту єврочемпіонату. Євро - це спортивна подія, яку завойовували десятки людей, не причетних до нинішньої влади, і яку очікують мільйони українців. Не можна забирати в людей право показати свою країну, приймати гостей, разом радіти спортивним перемогам різних команд. Потрібно пам'ятати, що бойкот Євро вдарить не тільки по Україні, а й по нашому стратегічному партнерові та другові - Польщі", - зазначив Кличко.

Він навів приклад, як свого часу бойкот Олімпіади-80 у Москві зашкодив розвитку спорту загалом, але мало позначився на тодішньому радянському керівництві.

"Це велика помилка - робити спортивні події заручниками дій бездарних політиків", - зазначив Кличко.

Він переконаний, європейські політики мають висловити власне ставлення до порушень демократичних принципів в Україні не бойкотом матчів Євро-2012, а іншим робом.

"Очевидно, що того, що діється в Україні, не може не помітити світова спільнота. Думаю, якщо представники європейських держав хочуть продемонструвати незгоду з порушенням прав людини в Україні, вони можуть заявити свою позицію в іншій формі - бойкотуючи не Україну і важливий спортивний захід, а українську владу, дії якої обертаються міжнародною ізоляцією України. Можливо, ефективніше було б використовувати чемпіонат, щоб привернути увагу до

порушення прав людини в Україні. Сидіти не на VIP-трибунах поруч з українськими можновладцями, а бути разом з уболівальниками зі своїх країн, домагатися зустрічі з політичними в'язнями. Дипломатія має чимало ефективних способів тиску, але бойкот - це останній засіб, від якого втратять Україна і прості українці", - заявив лідер "УДАРу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram