ГоловнаПолітика

Однопартієць Качинського проти бойкоту Євро в Україні

Українська влада знайшли союзника в особі євродепутата від польської опозиції.

Однопартієць Качинського проти бойкоту Євро в Україні
Фото: ukraine2012.gov.ua

Депутат Європарламенту від Польщі Ришард Чарнецький, який представляє партію "Право і справедливість", різко розкритикував людей, які закликають до бойкоту української частини Євро-2012.

Про це політик написав у своєму блозі.

"Ми чуємо майже з усіх боків заклики до політичного бойкоту Євро-2012. Гучніше за всіх кричать ті, хто пальцем не поворухнув для того, щоб

екс-прем'єр Юлія Тимошенко вийшла на волю. Часто буває так, що для політиків країн Західної Європи, особливо Німеччини, заклики до бойкоту української частини Євро-2012 і пускання сліз про права людини в Україні є лише приводом, щоб продовжити або закрити Києву дорогу до Брюсселя. З такого повороту подій найбільше тішилася б Росія".

Чарнецький переконаний, що європейські політики обмінюють європейські перспективи України на дешевий російський газ: "Ці самі політики сиділи тихо, коли чотири роки тому в Пекіні проходили Олімпійські ігри. Адже в Китаї порушень у сфері прав людини значно більше, ніж в Україні".

Нагадаємо, перед цим

голова польської партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський зажадав від влади своєї країни долучитися до бойкоту української частини Євро-2012. "У зв'язку з політичними подіями в Україні та ситуацією з ув'язненою лідеркою опозиції Юлією Тимошенко "Право і справедливість" закликає до бойкоту матчів Чемпіонату Європи з футболу в Україні та до подальшого тиску на українську владу", - заявив Ярослав Качинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram