ГоловнаПолітика

Литвин переконаний, що Євро-2012 в Україні відбудеться

Прикро, що не буде низки високопосадових гостей.

Литвин переконаний, що Євро-2012 в Україні відбудеться
Фото: segodnya.ua

Євро-2012 в Україні відбудеться, незважаючи на те, що на фінальну частину чемпіонату Європи з футболу не прибуде низка високопосадових гостей.

Про це заявив голова ВР Володимир Литвин під час зустрічі з ветеранами, активістами ветеранського руху та представниками ветеранських організацій.

"Щодо Євро ... Так, Євро

буде. Зрозуміло, що не приїдуть високі гості - це прикро, погано, але єврочемпіонат буде, і щодо цього є відповідна заява відповідної європейської організації", - сказав В. Литвин.

Зокрема Литвин зазначив, що "спорт є спорт, хоча сьогодні не можна знайти жодної сфери, де не було б політики".

"Ця проблема значно глибша, ніж про неї говорять. Кожен говорить із цього приводу лише те, що йому вигідно говорити", - додав він.

За словами В. Литвина, ситуація з Євро-2012 нагадує український вислів: "Говорили-балакали, сіли і заплакали" .

Нагадаємо, в середу, 2 травня, австрійські ЗМІ повідомили, що жоден із членів уряду Австрії не буде присутній на матчах чемпіонату Європи з футболу в Україні в зв'язку з ситуацією навколо Ю. Тимошенко.

Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу також заявив, що не має наміру брати участь у запланованих в Україні заходах, приурочених до чемпіонату.

Також не поїде на Євро-2012 міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс, а канцлер ФРН Анґела Меркель заявила, що може в останній момент вирішити, чи варто їй їхати в Україну на чемпіонат Європи з футболу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram