ГоловнаПолітика

Тимошенко увійшла в трійку найбільш згадуваних у Росії персон

Про екс-прем'єра в російських ЗМІ пишуть більше, ніж про Януковича.

Тимошенко увійшла в трійку найбільш згадуваних у Росії персон
Фото: tsn.ua

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко, що відбуває покарання у колонії, увійшла в першу трійку персон, які в квітні найчастіше згадувалися російськими ЗМІ.

За минулий місяць Тимошенко набрала в російській пресі 6 421 згадку, посівши в рейтингу третє місце, свідчать дані "Системи комплексного аналізу новин" (СКАН).

Минулої п'ятниці в ЗМІ опублікували фотографії гематом на тілі Тимошенко, зроблених 25 квітня. За твердженням екс-прем'єра, ці тілесні ушкодження були нанесені їй співробітниками колонії, які примусово доставляли її до лікарні 20 квітня, після чого вона оголосила голодування.

Тим часом лідерами рейтингу СКАН, як і раніше, залишаються прем'єр-міністр РФ Володимир Путін, який переміг на президентських виборах 4 березня, і діючий глава держави Дмитро Медведєв - в квітні вони згадувалися в 29 002 і 23 209 матеріалах ЗМІ політичної та фінансово-економічної тематики.

Крім того, в місячний рейтинг СКАН увійшли: колишній кандидат на пост мера Астрахані "есер" Олег Шеїн (5597 згадувань у квітні), Президент України Віктор Янукович (5024), патріарх Московський і всієї Русі Кирил (4042), мер Москви Сергій Собянін (3485), міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров (3284), спецпосланець ООН і Ліги арабських держав щодо нормалізації ситуації в Сирії Кофі Аннан (3223).

Завершує першу десятку найпопулярніших персон квітня нещодавно призначений на посаду губернатора Московської області, глава МНС Сергій Шойгу (2914).

Значення рейтингу визначається за кількістю документів зі згадуванням тієї чи іншої персони за вказаний період, що надійшли в базу даних СКАН з більше 4600 центральних і регіональних ЗМІ, інформаційних агентств, спеціалізованих і галузевих видань, ТБ і радіо, інтернет-сайтів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram