ГоловнаПолітика

Мартинюк: в Україні відбувається деградація парламентаризму

Депутати не хочуть працювати.

Мартинюк: в Україні відбувається деградація парламентаризму
Фото: Макс Левин

"Із кожним новим скликанням, на превеликий жаль, в Україні відбувається деградація парламентаризму", - заявив в ефірі телеканалу ТВi перший заступник голови Верховної Ради України Адам Мартинюк.

Про це повідомляє "ЛИГАБизнесИнформ".

Головний законодавчий орган стрімко втрачає своє значення в Україні за байдужості та потуранні самих парламентаріїв, парламентських груп і фракцій. "Цілковита відсутність будь-якої присутності", - як люблять говорити викладачі студентам. І це правда: увімкніть канал "Рада" і погляньте на обличчя народних обранців під час сесійних засідань.

— Марина Ткаченко, експерт Інституту Горшеніна

За його словами, такий висновок він робить, маючи величезний досвід роботи в парламенті, де працює з 1998 року.

"З одного боку, практика свідчить про те, що, на превеликий жаль, із кожним новим скликанням у нас відбувається деградація парламентаризму, оскільки туди приходить чимало людей, які не мають стосунку до парламенту або не бажають бути членами парламенту і працювати там. У парламенті вони вирішують свої проблеми, перш за все, пов'язані з так званою депутатською недоторканністю", - сказав перший віце-спікер.

"З іншого боку, напевно, правильно те, що відбувається політизація і структуризація політичного життя. Незважаючи на те, що в нас є близько 200 політичних партій, працюють фактично одиниці. Вибори і рейтинги про це свідчать", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram