ГоловнаПолітика

Українці Чехії просять Тимошенко припинити голодування

Життя Людині дає Господь Бог, і тільки Він один може вирішувати, коли його забрати.

Українці Чехії просять Тимошенко припинити голодування
Фото: i.ua

Громадські організації українців у Чехії закликають колишню прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко припинити голодування, щоб запобігти летальному наслідку.

Про це йдеться в заяві кількох організацій.

"Звертаємося до лідера опозиції - мужнього борця, патріотки України

Юлії Тимошенко з проханням припинити голодування. Ваше життя належить не Вам - воно належить Україні, належить тим 11 мільйонам українців, які хотіли бачити вас Президентом України і бачать Вас на чолі Держави України в недалекому майбутньому", - йдеться в заяві.

Своїм вчинком, наголошує заява, Тимошенко показала, "що навіть у катівнях нинішньої влади можна боротися за свободу і бути сильнішим від цієї влади, яка боїться Вас, і Ваші страждання від голодування і можливий летальний наслідок будуть тільки їй на втіху".

"Не допустіть цього. Життя Людині дає Господь Бог, і тільки Він один може вирішувати, коли його забрати", - йдеться в заяві.

Також громадські організації звертаються до Європарламенту і Парламентської асамблеї Ради Європи з проханням допомогти боротьбі за демократію в Україні.

Голодування Тимошенко в заяві названо "самопожертвою" та "викликом владі", а також "зверненням до всього людства з приводу встановлення диктатури в Україні".

Заяву підписали МГО "Українська Європейська Перспектива", Українська ініціатива в Чеській Республіці, Об'єднання українок в Чеській Республіці, "Укргазета", "Український журнал", Українська суботня школа в ЧР "Ерудит".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram