ГоловнаПолітика

Голландці перепросили за рекламу, що ганьбить українок

І побажали успіхів збірній України на Євро-2012.

Голландці перепросили за рекламу, що ганьбить українок
Скандальная реклама к Евро-2012
Фото: football24.ua

Енергетична компанія NLE з Нідерландів офіційно попросила пробачення в України за розміщення на телебаченні скандального рекламного ролика, пов'язаного з Євро-2012.

Як повідомили в Департаменті інформаційної політики МЗС України, на виконання доручення міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка Посольство України в Королівстві Нідерланди провело зустріч із представниками NLE, щоб поінформувати про неприйнятність рекламного ролика, в якому йшлося про українських жінок у контексті Євро-2012 .

Як зазначено в опублікованому компанією прес-релізі, "нам стало відомо, що виникли деякі непорозуміння навколо змісту і розуміння реклами. NLE хотіла б наголосити, що рекламу задумано як жарт, й іронія в ролику є прикладом нідерландського гумору. Також звертаємо увагу, що особа, яка здійснює пошук у системі Google у ролику, є жінкою.

NLE у жодному разі не мала на меті образити окремих осіб або націю. Також компанія не мала наміру намагатися когось утримати від поїздки на футбольний чемпіонат Євро-2012 в Україні та Польщі.

NLE щиро просить пробачення в усіх, кого образила реклама через зазначені непорозуміння.

"І наостанок: ми хочемо побажати Україні великих успіхів з останніми підготовчими заходами і багато задоволення під час прекрасної футбольної події. NLE переконана, що Євро-2012 стане великим успіхом", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, останнім часом в ефірі телеканалів голландського телебачення транслювали рекламу енергетичної компанії Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) із закликом не пускати в Україну на Євро-2012 уболівальників через "красивих жінок". У ролику в пошукову систему Google уводять слова Ukrainian Women, після чого на екрані з'являється багато фотографій молодих привабливих напівоголених жінок. Відео супроводжує жіночий голос, що передає почуття відрази. Реклама пропонує контракт із компанією і пиво-бар як винагороду.

Скандальне рекламне відео в Нідерландах

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram