ГоловнаПолітика

Газету Кременчуцької міськради вимагають перекласти на українську

Порушено законодавчі вимоги.

Газету Кременчуцької міськради вимагають перекласти на українську

Прокуратура Кременчука (Полтавська область) після звернення місцевої організації Національної спілки журналістів зажадала від редакції газети Кременчуцької міськради "Вісник Кременчука" припинити вихід газети російською мовою.

Про це йдеться в повідомленні прокуратури Полтавської області.

Під час перевірки було встановлено, що редакція газети порушила вимоги чинного законодавства, оскільки, згідно зі свідоцтвом про державну реєстрацію друкованої газети, мовою видання "Вісник Кременчука" є

українська.

"Порушуючи вимоги закону "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні" та виданого свідоцтва про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації, в номері №16 (1601) зазначеної газети на сторінках 2-3, 18-19 опубліковані статті російською мовою", - повідомив прокурор Кременчука Тимофій Кодола.

Прокуратура Кременчука також внесла подання до Кременчуцької міськради (засновник видання) з вимогою усунути встановлені порушення і не допускати їх надалі.

Як повідомляли, близько 30 членів-журналістів Кременчуцької міськорганізації спілки журналістів просили мера Кременчука Олега Бабаєва і прокурора міста Тимофія Кодолу з'ясувати ситуацію із русифікацією "Вісника Кременчука".

У ніч проти 21 квітня

невідомі підпалили автомобіль головного редактора газети міськради Миколи Фельдмана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram