ГоловнаПолітика

Працівники Качанівської колонії скаржаться на погрози фізичної розправи

Нардепи ображають тюремників під час візитів у виправний заклад.

Працівники Качанівської колонії скаржаться на погрози фізичної розправи
Качановская колония
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Працівники Качанівської колонії, де утримують Юлію Тимошенко, звернулися до органів прокуратури та внутрішніх справ із проханням порушити кримінальну справу за фактом погроз фізичною розправою.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної пенітенціарної служби України, опублікованому в суботу.

Працівники колонії також просять захистити членів сімей окремих працівників цієї установи.

"Постійні численні відвідування Качанівської колонії нардепами дестабілізували оперативну обстановку в установі. Виявлено факти безпідставних образ і погроз фізичною розправою співробітникам установи та членам їхніх сімей", - йдеться в повідомленні.

"У зв'язку з цим співробітники пенітенціарної установи надіслали до органів прокуратури та ОВС відповідні заяви щодо захисту членів сімей окремих працівників колонії і порушення кримінальної справи за фактом погроз фізичною розправою. Сам Коваленко Андрій Миколайович (який працює на посаді першого заступника начальника колонії і щодо якого поширювали листівки з погрозами йому та членам його сім'ї) не ховається і несе службу на дорученій йому ділянці", - зазначають у прес-службі.

У повідомленні нагадують, що відомчі перевірки та перевірки органів прокуратури "не виявили фактів побиття Ю.Тимошенко або застосування щодо неї фізичної сили".

"У лікарню Ю.Тимошенко зі скаргами не зверталася. В установі протягом останніх років узагалі не фіксували випадків застосування до засуджених жінок спецзасобів або фізичної сили", - наголосили у відомстві, додавши, що "безпосередньо начальнику установи Ю. Тимошенко повідомила, що оголошувати голодування вона не буде".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram