ГоловнаПолітика

Карпачова розповіла, чому Тимошенко відмовлялася їхати в лікарню

Екс-прем'єр не захотіла, щоб її гідність принижували.

Карпачова розповіла, чому Тимошенко відмовлялася їхати в лікарню

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко хотіла, щоб її доправили на в лікарню "Укрзалізниці" в Харкові, однак була проти способу та часу, які обрали для транспортування.

Про це заявила екс-омбудсмен Ніна Карпачова в ефірі "Радіо Свобода".

"Я зустрілася з пані Тимошенко і можу вам засвідчити: вона була не проти, а, навпаки, хотіла, щоб їй надали медичну допомогу. Вона дала згоду на те, щоб її лікували в залізничній лікарні Харкова", - сказала екс-омбудсмен.

За її словами, Тимошенко відмовилася їхати в лікарню, оскільки її "намагалися туди відвезти в грубий спосіб, принижуючи людську гідність і застосовуючи силу, що призвело до заподіяння їй не тільки тілесних ушкоджень, а й моральних страждань".

"Жінку, як того тутового шовкопряда, закрутили в простирадло. Добре, що воно на п'ять сантиметрів не доходило до горла. Юлії Володимирівні вдалося лише висунути ліву руку і намагатися якимось чином оборонятися, коли її почали силою стягувати з ліжка в 10-й годині вечора в п'ятницю", - розповіла Н. Карпачова.

Вона зазначила, що Тимошенко "зажадала одного - зробити це законно, в присутності її адвоката, у понеділок у робочий день, а не вночі".

"Що

роблять завжди вночі? Недобрі справи, думаю. І вночі вивозити людину в лікарню можна тільки в тому разі, коли потрібна екстрена допомога. Погодьтеся!" - додала колишня омбудсмен.

"Тому, коли почали таким чином "загортати", людина, наскільки може, пручалася, благала їх, кликала на допомогу", - сказала Ніна Карпачова.

Колишній омбудсмен також розповіла, що під час зустрічі Юлія Тимошенко говорила, що досі відчуває біль від побоїв, яких їй завдали під час перевезення в лікарню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram