ГоловнаПолітика

Міноборони посилило охорону військових об'єктів

Влада побоюється нових терактів.

Міноборони посилило охорону військових об'єктів
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Міноборони ухвалило рішення посилити охорону військових об'єктів після серії вибухів у Дніпропетровську.

Розпорядження виконувача обов'язків міністра оборони Дмитра Пляцука опубліковано на сайті військового відомства.

Крім посилення охорони, передбачено також посилення пропускного режиму та підвищену готовність антитерористичних підрозділів. До того ж, передбачають створити групу швидкого реагування з розмінування та організації взаємодії з оперативними штабами, СБУ, МВС і МНС.

Серія вибухів у Дніпропетровську сталася в п'ятницю, 27 квітня. Всього було зареєстровано чотири вибухи. Кількість потерпілих сягає тридцяти осіб. За даними МОЗ України, в лікарнях перебувають 22 людини, троє з яких - у важкому стані. Серед поранених - дев'ять підлітків.

Уряд України прийняв рішення про виділення постраждалим від вибухів півтора мільйона гривень, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів. Ці кошти спрямують на лікування, медикаменти та надання психологічної допомоги, а також на заходи з реабілітації.

Відповідальність за вибухи на себе ніхто не взяв. Було порушено кримінальну справу за статтею "теракт". Проте в СБУ вважають, що говорити про правильну кваліфікацію злочину можна буде тільки після завершення попереднього розслідування. У правоохоронних органах України не схильні пов'язувати вибухи з політикою і вважають, що інцидент має загальнокримінальний характер.

СБУ просить громадян, які володіють інформацією, що допоможе розкрити злочин, звертатися на "гарячу лінію" на умовах конфіденційності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram