ГоловнаПолітика

Робила все, щоб припинити репресії щодо членів Партії регіонів - Богатирьова

Міністр охорони здоров'я пояснила, чому прийняла пропозицію Ющенка.

Робила все, щоб припинити репресії щодо членів Партії регіонів - Богатирьова
Фото: Пресс-служба Президента Украины

Згода Раїси Богатирьової зайняти 2007 року посаду секретаря Ради національної безпеки і оборони дозволила припинити політичні репресії проти тодішньої опозиції - Партії регіонів.

Про це в інтерв'ю журналу "Корреспондент" заявила віце-прем'єр Раїса Богатирьова, відповідаючи на запитання, чому вона - на той момент один із лідерів ПР і вірна соратниця Віктора Януковича - прийняла пропозицію Віктора Ющенка.

"Це рішення дало змогу зменшити політичне напруження і крок за кроком ліквідувати ті політичні репресії, які розпочалися щодо моїх політичних соратників, - сказала пані Богатирьова. - Робила все, що могла, щоб відносини влади й опозиції стали цивілізованими, відповідальними".

За словами віце-прем'єра, в посаді секретаря РНБО вона вбачала можливість "зробити все, щоб припинити репресії щодо членів нашої команди". "І сьогодні, незважаючи на колосальні втрати, яких я зазнала, якби знову постало питання про те, щоб захистити команду і прийняти виклик, то пішла б на цей крок", - заявила Раїса Богатирьова.

Нещодавній перехід із РНБО в уряд – це рішення Президента Віктора Януковича, наголосила Р. Богатирьова. "Він запросив мене на зустріч і запропонував стати віце-прем'єром, який курує гуманітарну сферу, а також міністром охорони здоров'я, - розповіла вона в інтерв'ю. - Я - командний гравець. Як би не було складно, намагаюся впливати і реалізовувати політику, спрямовану на об'єднання нашої країни, на єдність регіонів, на збереження і розвиток людяності в наших повсякденних стосунках. Сьогодні потрібні люди, які можуть досягати результатів".

Нагадаємо, 14 лютого 2012 року Віктор Янукович призначив Раїсу Богатирьову віце-прем'єр-міністром України - міністром охорони здоров'я. До цього, з грудня 2007-го, вона займала посаду секретаря РНБО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram