ГоловнаПолітика

Литвин вважає, що "харківські угоди" були не найкращим кроком влади

За словами спікера, це був єдиний можливий крок на той момент.

Литвин вважає, що "харківські угоди" були не найкращим кроком влади
Фото: segodnya.ua

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає ратифікацію українсько-російських "харківських угод" не найкращим, але єдиним можливим кроком на той момент.

"Як бачу сьогодні, в тій ситуації це був єдиний крок, який дозволив зверстати та затвердити бюджет і забезпечити розвиток економіки в тому вигляді, який сьогодні маємо", - заявив спікер.

"Єдине - не було продовжено цього процесу, тоді як декларували наміри, мовляв, це лише перший невідкладний крок, а далі домовленості поглиблюватимуться, вони дадуть змогу вирішити газову проблему", - зазначив голова парламенту.

"Частково проблему газу було вирішено - на 100 доларів було знижено вартість блакитного палива. Звичайно, це не те, що мають інші країни, але й ми іншого газу, крім російського, не маємо", - заявив він.

Нагадаємо, 21 квітня 2010 року президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Мєдвєдєв підписали в Харкові українсько-російські газові угоди.

27 квітня їх ратифікувала Верховна Рада.

Згідно з "харківськими угодами", в обмін на 100-доларову знижку на кожній тисячі кубометрів російського газу Україна погодилася продовжити базування в Криму Чорноморського флоту Росії.

Опозиціонери вже двічі пропонували парламенту денонсувати "харківські угоди".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram