ГоловнаПолітика

Опозиція колоною рухається до Банкової

Біля АП поставили кордон міліції, Турчинов йде без Яценюка.

Опозиція колоною рухається до Банкової
Фото: EPA/UPG

Сьогодні вранці прихильники партій "БЮТ-Батьківщина", "Фронт Змін", Народного Руху України зібрались на Європейській площі й о 10.00 розпочали рух, який має закінчитися, за словами організаторів, на вулиці Банковій біля Адміністрації Президента.

Наразі колона в складі близько 2 тисяч чоловік, які тримають в руках партійні прапори, серед яких ВО "Свобода", рухається по вулиці Грушевського в напрямку Верховної Ради і Будинку уряду.

Очолюють колону декілька народних депутатів з фракцій "БЮТ-Батьківщина". За ними люди несуть транспарант, на білому тлі якого чорними літерами написано "Межигірських садистів - до суду".

Також учасники акції несуть великий плакат із зображенням лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко за ґратами.

Трохи позаду в колоні рухається автомобіль з гучномовцями, з яких лунають заклики: "Юлі - волю!", "Юля - наш президент!", "Януковича - до суду!", "Зека - на нари!". Крім того, учасники акції несуть кілька невеликих металевих ґрат.

Судячи з гасел активістів, під стінами АП вони вимагатимуть негайного звільнення Юлії Тимошенко та притягнення до відповідальності винних у її побитті.

Водночас через наближення колони прихильників опозиції до Будинку уряду, перед його центральним входом виставили турнікети й посилили охорону.

Зокрема, в'їзд на тротуар перегороджений металевими турнікетами, за якими знаходяться бійці внутрішніх військ МВС України.

До колони прихильників опозиції приєднався перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

Разом з тим серед учасників акції немає лідера партії "Фронт Змін" Арсенія Яценюка.

Нагадаємо, парламентська опозиція вже четверту добу продовжує блокувати роботу Верховної Ради.

І має намір блокувати трибуну доти, поки не виконають її вимоги щодо інформування депутатів генеральним прокурором Віктором Пшонкою про можливе побиття Юлії Тимошенко під час її переведення 20 квітня з Качанівської виправної колонії до Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" (Харків).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram