ГоловнаПолітика

Опозиціонери тримають в облозі трибуну парламенту

Двері в президію підперто стільцями.

Опозиціонери тримають в облозі трибуну парламенту
Фото: Макс Левин

Народні депутати від опозиційних фракцій четвертий день поспіль блокують роботу Верховної Ради України.

Наразі близько 30 депутатів від "БЮТ-Батьківщини" і декілька членів НУ-НС перебувають у президії і біля трибуни парламенту.

Вхідні двері в президію підперто стільцями. У сесійній залі опозиціонери розгорнули новий плакат: "Юлія Тимошенко голодує 8-й день".

За словами народного депутата Андрія Шкіля, у Верховній Раді чергували всю ніч близько 40 депутатів "БЮТ-Батьківщина".

"У нас все залишається без змін. Ми блокуємо трибуну, і це триватиме сьогодні. Ми чергували всю ніч у парламенті, як завжди, трьома групами, і я, наприклад, заступив о 5-й ранку", - повідомив депутат.

Також А. Шкіль зазначив: зважаючи на те, що завтра, 28 квітня, робочий день, опозиція продовжить блокування парламенту.

Нагадаємо, раніше, народний депутат фракції блоку НУ-НС Тарас Стецьків заявив, що опозиція блокуватиме трибуну Верховної Ради і в суботу, якщо буде ухвалено рішення про роботу парламентаріїв цього дня.

Як відомо, опозиція блокує трибуну та президію. Це триватиме доти, доки не буде виконано її вимоги щодо інформування депутатів генеральним прокурором Віктором Пшонкою про ймовірне побиття Юлії Тимошенко під час її перевезення 20 квітня з Качанівської виправної колонії в Центральну клінічну лікарню "Укрзалізниці "(Харків).

Опозиція звертається до Президента Віктора Януковича "з вимогою порушити кримінальну справу у зв'язку з побиттям Юлії Тимошенко в Качанівській колонії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram