ГоловнаПолітика

Європарламентарій закликала тиснути на Януковича під час Євро-2012

Депутат Європарламенту пропонує використати Євро-2012 як можливість висловити протест.

Європарламентарій закликала тиснути на Януковича під час Євро-2012

Депутат Європарламенту Ребекка Хамс вважає, що Євросоюз повинен посилити тиск на українську владу з вимогою належного поводження з Юлією Тимошенко й іншими політв'язнями.

Про це вона заявила кореспонденту УНІАН у Брюсселі, коментуючи останні повідомлення про побиття Тимошенко в колонії.

"Повідомлення про серйозне погіршення умов утримання Тимошенко та її голодування спричиняють занепокоєння. ЄС має посилити тиск на українську владу і Президента Віктора Януковича для припинення їхнього поганого поводження з Тимошенко й іншими політиками з колишнього уряду", - сказала депутат.

"Як перший крок, це має означати забезпечення того, щоб Тимошенко отримувала належне медичне лікування від медичного персоналу, якому вона довіряє, а також забезпечення того, щоб умови утримання всіх в'язнів відповідали міжнародним стандартам", - додала Хамс.

Депутат переконана, що чемпіонат Європи з футболу, який відбудеться в Польщі й Україні, слід використати як можливість висловити протест проти утримання колишніх українських урядовців у в'язницях.

"Майбутній чемпіонат Європи з футболу в Україні та Польщі має стати символом спільної долі країн-членів ЄС і їхніх сусідів. Для цього європейські політики та національні футбольні асоціації повинні не заплющувати очі на недемократичний розвиток в Україні. Спорт не може забувати про політичну ситуацію", - зазначила Хамс.

"Якщо Тимошенко й інші політики залишаться в ув'язненні, чемпіонат слід використати як можливість висловити протест", - заявила вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram