ГоловнаПолітика

Прокуратура перевірить відео "з камери Тимошенко"

Результати перевірки повинні оприлюднити до суботи.

Прокуратура перевірить відео "з камери Тимошенко"

Генпрокуратура доручила прокуратурі Києва провести перевірку відео, на якому зафіксовані люди, схожі на Юлію Тимошенко і Сергія Власенка.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"У зв'язку з оприлюдненням 25 квітня в Інтернеті відеосюжету про побачення осіб, схожих на Тимошенко Ю. В. та її захисника Власенка С. В. у Київському слідчому ізоляторі, прокуратурі м. Києва доручено негайно організувати відповідну перевірку", - сказано в повідомленні.

За результатами перевірки столична прокуратура повинна "вжити невідкладних заходів щодо усунення виявлених порушень і притягнення винуватих до передбаченої законом відповідальності".

"Про результати перевірки та вжиті заходи інформувати Генеральну прокуратуру України до 28 квітня 2012 року", - йдеться в дорученні.

"Це цілий комплекс питань, поставлених для перевірки. По-перше, законність відеозйомки, по-друге, достовірність тощо", - уточнив "Українським новинам" начальник прес-служби Генеральної прокуратури Юрій Бойченко.

Нагадаємо, Власенко назвав відео, на якому в тюремній камері чоловік, схожий на нього, цілується з жінкою, схожою на Тимошенко, фальшивкою.

Своєю чергою, Державна пенітенціарна служба називає це відео правдивим.

24 квітня партія "Батьківщина" звинуватила владу в поширенні змонтованого відео, на якому зображено, як жінка, схожа на Тимошенко, в тюремній камері чепуриться, ходить у туфлях на підборах, потім швидко лягає в ліжко, щоб прийняти відвідувачів, а також тривало цілується з чоловіком-відвідувачем.

Відео датовано 15 грудня 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram