ГоловнаПолітика

Харківські лікарі просять захистити їх від політики навколо Тимошенко

Медики готові лікувати Тимошенко.

Харківські лікарі просять захистити їх від політики навколо Тимошенко
Фото: most-harkov.info/Дмитрий Неймырок

У Харківській ЦКЛ №5 "Укрзалізниці" готові надати необхідну медичну допомогу екс-прем'єру Юлії Тимошенко.

Водночас співробітники медустанови просять захистити їх від політизації ситуації, яку штучно нагнітають навколо лікарні, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"Наш медперсонал завжди надавав і надає допомогу людям різних рангів. Відомча медицина вимагає чітких дій, злагодженості в роботі, і ми завжди намагалися дотримуватися

цього, незалежно від рангів і звань наших пацієнтів, надаючи допомогу всім, хто її потребує. Тому нам не хотілося б бути втягнутими в ці політичні "розбірки". Ми - медики, і наша справа - надавати медичну допомогу людям", - заявила головна медсестра ЦКЛ Олена Гончаренко.

"Наш колектив вирізняє високий професіоналізм, високий рівень підготовки наших співробітників. Ми готові були прийняти Юлію Тимошенко і лікувати її як пацієнтку, а не як "опозиційного" політика", - наголосив і собі голова профспілкового комітету лікарні Ігор Харченко.

Тим часом колектив ЦКЛ здивований баталіями, які розгорілися навколо транспортування Юлії Тимошенко в лікарню і подальшого її перебування там.

"Юлію Тимошенко доправила в лікарню бригада швидкої допомоги, під час транспортування поводилася спокійно, жодних скарг чи претензій не висловлювала", - повідомила медсестра приймального відділення ЦКЛ Олена Хабарова, яка була на чергуванні під час прибуття пацієнтки.

За словами персоналу, медичне транспортування з машини швидкої допомоги через приймальне відділення в палату відбувалося спокійно.

"Потрапивши до лікарні, пацієнтка була притомною, на запитання медиків відповідала спокійно, скарг не висловлювала. Видимі шкірні покриви від моменту надходження до стаціонару і до виписки з нього були без особливостей. Загальний стан пацієнтки був стабільним, без усяких змін. Під час перебування у відділенні пацієнтка пересувалася за допомогою ходунків, спокійно контактувала з медперсоналом", - наголошують медики.

У зв'язку з обставинами, що склалися, колектив Харківської центральної клінічної лікарні у своїй заяві просить не політизувати ситуацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram