ГоловнаПолітика

Азаров по-справжньому підійшов до громадського телерадіомовлення

Кабмін організовує публічні обговорення.

Азаров по-справжньому підійшов до громадського телерадіомовлення
Фото: centr-telecom.ru

Кабінет Міністрів має намір організувати проведення публічного обговорення законопроекту щодо створення системи громадського телебачення та радімовлення в грудні.

Про це йдеться в розпорядженні №220 від 5 квітня.

Цим документом уряд затвердив план дій щодо впровадження в Україні ініціативи "Партнерство "Відкритий уряд".

У грудні також заплановане доопрацювання зазначеного законопроекту.

Телебаченя має бути не тільки "громадським", але й таким, яке можна дивитись. Без кардинального перегляду мовленнєвої політики будь-які рокіровки - марнування бюджетних коштів.

— Костянтин Кеворкян, депутат Харківської міськради, керівник відеоканалу "Перша столиця"

Окрім того, згідно з розпорядженням уряду, у червні заплановані ухвалення нормативно-правових актів, необхідних для виконання закону "Про доступ до публічної інформації" та підготовка плану заходів щодо створення системи ведення обліку публічної інформації в держорганах, органах місцевого самоврядування.

У вересні - приведення законодавчих актів у відповідність до законів "Про інформацію" та "Про доступ до публічної інформації".

У грудні - громадське обговорення щодо впровадження механізму вільного, спрощеного і безкоштовного доступу, в тому числі з використанням Інтернету, до інформації, що міститься в державних реєстрах, зокрема реєстрі прав на нерухоме майно, реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, земельному кадастрі, реєстрі осіб, які скоїли корупційні правопорушення.

У грудні згідно із зазначеним планом також має бути забезпечена імплементація в Україні ініціативи щодо прозорості видобувних галузей (ЕІТІ) відповідно до її критеріїв.

Нагадаємо, в грудні 2011 року Президент Віктор Янукович пообіцяв прискорити створення громадського телебачення.

На початку червня 2011 року Кабмін схвалив законопроект щодо створення громадського телебачення та радіомовлення.

Європейський Союз вважає, що однією з причин обмеження свободи слова в Україні стала відсутність суспільного телерадіомовлення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram