ГоловнаПолітика

Українські школярі в аеропорту Польщі спали на підлозі

Діти добу прочекали на літак.

Українські школярі в аеропорту Польщі спали на підлозі
Фото: www.tourister.ru

Групі львівських школярів, які поверталися з Канади, довелося добу пронидіти в польському аеропорту через відсутність літака.

Про це пише газета

"Сегодня".

Інцидент стався з групою львівських школярів, які поверталися літаком польської авіакомпанії LOT після двотижневої навчальної поїздки в Канаду. Вони мали бути вдома минулого четверга в обід, а прилетіли лише в суботу ввечері.

Чотирнадцять учнів 7-10 класів Львівської класичної гімназії добу поневірялася у варшавському аеропорту через затримку рейсу - дітей не поселили в готель, вони спали просто на підлозі в залі очікування. Матраців підліткам не дали - тільки маленькі подушки і ковдри.

Як розповідає мама гімназиста Владислава Кривуна, Світлана, спочатку на добу затримали рейс Торонто-Варшава - нібито через поломку літака польських авіаліній. У Канаді дітей поселили в готель і нагодували. Після прильоту до Варшави їм оголосили, що їхній літак до Львова уже полетів і вони вирушать додому тільки наступного дня, в суботу.

За словами мами школяра, в представництві авіакомпанії пообіцяли, що зроблять для дітей одноразові візи, поселять у готель, але цього не сталося.

"Після втомливого 9-годинного перельоту діти ночували в аеропорту, а нагодували їх тільки після того, як керівники групи зчинили галас", - скаржиться мама.

У представництві авіакомпанії LOT у Львові виданню заявили, що знають про інцидент, але відмовилися пояснити, чому дітям не надали нормального місця для ночівлі. Батьки мають намір писати скаргу у варшавський офіс компанії і, можливо, вимагати компенсації за моральну шкоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram