ГоловнаПолітика

Україна може забезпечити діалог між світовими релігіями, - нардеп

Першим кроком стане міжконфесійний форум у Києві.

Україна може забезпечити діалог між світовими релігіями, - нардеп

Народний депутат від Партії регіонів Олександр Фельдман вважає, що Україна може стати організатором міжнародного діалогу між світовими релігіями задля досягнення міжконфесійного порозуміння і мирного співіснування в сучасному світі.

Таку думку він висловив напередодні призначеного на 25 квітня

Київського міжконфесійного форуму, засновником якого є сам Фельдман.

За його словами, під час роботи форуму обговорюватимуть питання, важливі не тільки для віруючих, а йі для всього людства.

"Сьогодні як ніколи досі релігії стикаються з проблемою визначення та розуміння свого місця в міжнародних подіях. Тоді як Сходом упевнено крокує Арабська весна, постійно виникають усе нові міждержавні конфлікти, породжені невмотивованими зазіханнями, а у світі нерідко панують депресивні настрої через наслідки економічної кризи, багато оглядачів ставлять під сумнів здатність релігії адекватно відповідати на ці виклики", - зазначив Фельдман.

На Київському міжконфесійному форумі в рамках конференції "Назустріч змінам - значення релігії в сучасному світі. Віросповідання в умовах демократії і світського суспільства" будуть представлені думки видатних релігійних і громадських діячів з різних країн світу.

У програмі конференції передбачено тематичні засідання, зокрема, панелі за участю патріарха Єрусалимського Феофіла III; відомого виконавця хіп-хопу Шайна (Shyne), який успішно поєднує кар'єру в музиці зі стилем життя ультраортодоксального іудея; голови Духовного управління мусульман Росії Нафігули Аширова; Доньєд-Лами; колишнього генерального секретаря Ради Європи Вальтера Швіммера; продюсера CNN Іззі Лемберга та інших.

Нагадаємо, 25 квітня в Києві для обговорення ролі та місця релігії в сучасному світі зберуться відомі релігійні лідери з різних країн - представники християнства, ісламу, іудаїзму і буддизму. Захід організовано за підтримки Фонду Олександра Фельдмана, Інституту прав людини і протидії екстремізму та ксенофобії, а також Українського єврейського комітету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram