ГоловнаПолітика

"Сім'я" хоче замінити Льовочкіна на Захарченка?

Відновлення "справи Щербаня" може вдарити не так по Тимошенко, як по Ахметову

"Сім'я" хоче замінити Льовочкіна на Захарченка?
Сергей Левочкин
Фото: Макс Левин

Група впливу при владі, яку умовно іменують "Сім'єю", розглядає питання доцільності заміни голови АП. У зв'язку із цим найімовірнішим претендентом на місце Льовочкіна називають нинішнього керівника МВС Віталія Захарченка.

Про це йдеться в тексті "В кругу друзей лицом не щелкай", який опублікував LB.ua.

"Нині позиції самого Сергія Володимировича, пліткують злостивці, не такі міцні, як колись. Не такі міцні нібито через те, що не склалися в нього особисті стосунки з Олександром Вікторовичем. Який, за чутками, вирішує зараз дуже багато питань. А для того, щоб ефективність "вирішення питань" зросла, не завадило б мати лояльного голову АП. Яким Сергій Володимирович точно не є. Хто б міг ним стати? Ну, наприклад Віталій Захарченко. Чому ні? Очевидно, більш прийнятний - за логікою "Сім'ї" - варіант, ніж той самий Андрій Петрович", - йдеться в частині тексту, присвяченій аналізу кадрових рокіровок.

Рокіровки, безумовно, вплинуть на специфіку підготовки ПР до виборчої кампанії. "Пріоритетне завдання кожного з великих "центрів впливу" в ПР - відтворити себе у владі. Тобто "група Ахметова", "група Клюєва" і т.д., кожна "загострена" на просування в парламент своїх представників. Для них це, власне, запорука виживання. Причому не тільки політичного", - пише Соня Кошкіна.

"Особливо непросто відтак "групі Ахметова". Лідер якої, Рінат Леонідович, у Раду, за наявними нині даними, незважаючи на скупчення хмар над ним, іти не збирається. Але завести туди своїх людей - неодмінно. Найбільш значна і небезпечна із хмар - відновлена "справа Щербаня". Яка нібито повинна вдарити по Тимошенко. А може, насправді по Ахметову", - наголошено також у тексті.

Як відомо, сьогодні відбудеться політрада ПР, на якій

"регіонали" планують офіційно обрати голову штабу (неофіційно цей функціонал зараз виконує Андрій Клюєв), а також - докладніше обговорити аспекти підготовки до перегонів.

За попередньою інформацією, охочим "зайти" у список партії на платній основі слід приготувати по п'ять мільйонів. Офіційно цих відомостей не підтверджено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram