ГоловнаПолітика

Тимошенко не звільнять із в'язниці за станом здоров'я

Хвороби екс-прем'єра немає у спеціальному переліку недуг, із якими можливо отримати свободу

Тимошенко не звільнять із в'язниці за станом здоров'я
Фото: EPA/UPG

Екс-прем'єру Юлії Тимошенко не вдасться вийти на волю за станом здоров'я.

Про це заявив заступник голови ГПУ Євген Блажівський.

"Багато хто використовує хворобу як спосіб пом'якшити умови утримання і навіть скоротити покарання. Звичайно, в СІЗО люди зазнають стресу, можуть загостритися хронічні хвороби. Є й справді недужі люди, суд може звільнити їх із-під арешту за станом здоров'я", - сказав він.

"Але Юлія Володимирівна вже засуджена, а засуджених можуть звільнити на підставі висновку спеціальної комісії", - додав він.

"Хоча не впевнений, що це станеться. Хвороби Тимошенко немає у спеціальному переліку захворювань, з якими можливо отримати свободу", - заявив Блажівський.

Як повідомляли, генеральний прокурор Віктор Пшонка дозволив лікування Тимошенко за межами Качанівської колонії, де її утримують.

МОЗ України повідомило, що Тимошенко заплановано лікувати у відділенні патології хребта та периферичної нервової системи Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці".

Водночас Юлія Тимошенко не довіряє вибору спеціалістами Міністерства охорони здоров'я України лікарні для свого лікування. Тимошенко наполягає, щоб її лікували відповідно до рекомендацій, які надали незалежні німецькі лікарі.

Нагадаємо, чинним законодавством можливість лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном не передбачена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram