ГоловнаПолітика

Клюєв керуватиме штабом регіоналів на виборах

Кожного кандидата буде затверджувати особисто Президент Віктор Янукович.

Клюєв керуватиме штабом регіоналів на виборах

Цього понеділка, 23 квітня, в кінотеатрі "Зоряний" відбудеться політрада Партії регіонів, де формально розпишуть ролі для передвиборної кампанії.

За інформацією ZN.UA, секретаря РНБО Андрія Клюєва офіційно призначать керівником штабу ПР на парламентських виборах.

Одні джерела стверджують, що Клюєв довів свою незамінність на цій посаді і Президент мусив повернути до штурвала улюбленця партії, здатного організувати будь-який процес і "розрулити" будь-який конфлікт інтересів.

Інші переконані, що Клюєва повертають як "цапа-відбувайла", щоб було ким пожертвувати розгніваному якістю виборів Заходу.

При цьому кожного мажоритарника і того, хто піде за списком, затверджуватиме особисто Віктор Янукович, а ключі від шафки зі списком будуть у руках голови НБУ Сергія Арбузова.

У кожному разі відомо, що секретар РНБО Андрій Клюєв найближчим часом планує піти у відпустку. Головне завдання - взяти достатньо днів і дотягти до кандидатської відпустки, яка належить усім, хто претендує на парламентський мандат, тобто до середини серпня. Докандидатську відпустку Андрій Клюєв має намір "закрити" завдяки 55 дням планової відпустки чиновника 1 рангу, 15 дням відпустки за власний рахунок і 21 дню відпустки, призначеної за особливі заслуги.

Не відриваючись від виробництва, ідеологією кампанії керуватиме Борис Колесніков, а виборчою кампанією - Сергій Тігіпко. Планують, що список Партії регіонів, усупереч антирейтингу в 70%, очолить Микола Азаров.

Головне завдання передвиборної кампанії - повернути втрачені Партією регіонів 2,5 млн голосів жителів Півдня і Сходу України. Із цією метою найближчим часом оголосять програму підтримки промислових регіонів, сконцентровану передусім на електорально базових областях - Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Харківській і Миколаївській.

Мета владної партії щодо результатів за списком - 33% голосів. (Партія регіонів, за даними Центру Разумкова на квітень, отримала б 24,5% голосів громадян, які прийшли на вибори).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram