ГоловнаПолітика

Пшонка: Тимошенко не має права лікуватися за кордоном

Генпрокурор закликав Тимошенко не ховатися за політику та якісь інші причини

Пшонка: Тимошенко не має права лікуватися за кордоном
Фото: focus.ua

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не має права і не отримає можливості лікуватися за кордоном, оскільки це не передбачено українським законодавством і законами європейських держав.

Відповідну заяву зробив Генеральний прокурор України Віктор Пшонка сьогодні на брифінгу в прокуратурі Запорізької області.

"Виїзд за кордон не передбачений законодавством: жоден закон України, як і законодавства інших держав Європи та світу загалом, не передбачає, щоб засуджений чоловік залишав країну для лікування за кордоном", - заявив В. Пшонка.

Генпрокурор зазначив, що медзаклад, де Тимошенко пропонують пройти реабілітацію, "створено персонально для неї за межами установи, в якому вона відбуває покарання, і з урахуванням рекомендацій і українських, і німецьких лікарів, які одностайні і в питанні діагностики, і реабілітації".

В. Пшонка вважає, що Тимошенко, відмовляючись від лікування в цьому закладі, намагається уникнути відповідальності за свої дії в суді

.

"Потрібно пройти лікування, постати перед судом, і нехай суд ухвалює законне рішення - встановлює істину по справі, а не ховатися і робити все, щоб не відбувалися засідання суду. Але такого бажання немає, і це всім відомо", - заявив він.

Генеральний прокурор наголосив, що зробить усе можливе, щоб у справі Тимошенко все було "за законом, а не за політикою"

.

"Не треба ховатися за політику та якісь інші причини, яких насправді немає. Є кримінальна справа – щодо зловживання в період керування ЄЕСУ, і рішення щодо неї - за судом. Я переконаний, що в суді буде підтверджено всі ті докази, які слідство має проти Тимошенко, а вони є, хто б що не політизував і не придумував. Є прямі докази вини Ю. Тимошенко: розкрадання, зловживання і несплата податків. І за це треба нести відповідальність", - заявив В. Пшонка.

Нагадаємо, 2 квітня, Генпрокурор Віктор Пшонка доручив забезпечити лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за межами Качанівської колонії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram