ГоловнаЕкономікаБізнес

Керівник "Розетки" розповів про ситуацію з магазином

У країні говорять про підтримку інтернет-бізнесу, а податкова "бореться" з ним

Керівник "Розетки" розповів про ситуацію з магазином
Владислав Чечеткин
Фото: online.ua

Керівник інтернет-магазину Rozetka.ua Владислав Чечоткін розповів, що в операції стосовно його підприємства брали участь 150 осіб, а керували операцією люди на "Хаммерах", повідомляє "Дело".

"Дивна ситуація склалася навколо Rozetka.ua. У країні говорять про підтримку інтернет-бізнесу і високотехнологічних компаній, а з іншого боку - в податковій створюється відділ "боротьби" з новітніми технологіями", - написав він, коментуючи вчорашні події навколо "Розетки".

"Сайт переїхав, а я ще ні. Але, напевно, це тільки справа часу", - написав Чечоткін. Він також висловив обурення вимогою податкової заплатити

ще до суду, щоб уникнути кримінальної відповідальності за несплату податків. Чечоткін описав подробиці "нальоту". За його словами, операція зачепила тільки "Розетку", а й інші підприємства, які торгують через цей сайт.

"Мабуть, учора була кульмінація боротьби новоствореного відділу

з кіберзлочинністю: група товаришів із понад 10 осіб приїхала громити дата-центр "Мірохост" і шукала сервери, на яких працює сайт www.rozetka.ua. Тим часом 5 інших "бригад" заблокували роботу двох десятків інших компаній, які "винуваті" лише в тому, що продають свої товари через сайт www.rozetka.ua!" - написав Чечоткін.

За його оцінками, в операції брали участь понад 150 представників особового складу.

"Керували операцією польові командири на "Хаммерах". Загалом, за моїми оцінками, у вчорашній операції "Високі технології" в полі було задіяно понад 150 людей особового складу. Тільки один офіс наших партнерів, у якому мені "пощастило" опинитися під час подій - опрацьовували 27 осіб! Зараз роботу частини компаній розблоковано, але частина нападників, як і раніше, блокує роботу декількох компаній", - розповів керівник "Розетки".

Нагадаємо, податкова міліція порушила

кримінальну справу проти директора Товариства з обмеженою відповідальністю Rozetka.UA за підозрою в ухилянні від сплати податків на суму понад 7 млн гривень.

При цьому в податковій заявили, що в разі погашення збитків, завданих унаслідок несплати понад 7 млн податків, до пред'явлення обвинувачення магазин може уникнути кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram