ГоловнаПолітика

Литвин: обранням нового омбудсмена займемося на наступному пленарному тижні

Обговорення буде дуже бурхливим

Литвин: обранням нового омбудсмена займемося на наступному пленарному тижні
Фото: segodnya.ua

Верховна Рада України на наступному пленарному тижні розгляне питання про обрання Уповноваженого ВР із прав людини.

Про це сьогодні журналістів повідомив голова Верховної Ради України Володимир Литвин, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН щодо термінів розгляду цього питання.

"Так, ми будемо розглядати на наступному пленарному тижні це питання, тим паче, цього вимагає закон", - сказав В. Литвин

.

Зокрема, Литвин припустив, що в Уповноваженого уряду України в Європейському суді з прав людини Валерії Лутковської, яку висунули представники фракції Партії регіонів, дуже високі шанси бути обраною на цю посаду.

"Я повинен сказати, що голосування за призначення голови Рахункової палати показало, що ще є резерви у Верховній Раді", - сказав він, нагадавши, що за це рішення проголосували 243 народні депутати.

Водночас він висловив переконання, що обговорення цього питання буде дуже бурхливим.

"Не складно спрогнозувати, що обговорення цього питання буде дуже бурхливим і лунатимуть звинувачення, зважаючи на участь кандидата на посаду Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в останньому судовому засіданні Європейського суду", - сказав В. Литвин.

Нагадаємо, повноваження колишнього омбудсмена Ніни Карпачової завершилися 8 лютого. Верховна Рада має обрати нового Уповноваженого.

Перше голосування відбулося 15 березня, під час якого парламент не підтримав жодного з претендентів.

За кандидата від опозиції, співголови Харківської правозахисної групи Євгена Захарова, проголосували 134 депутати, за кандидата від більшості - Уповноваженого Кабінету Міністрів у справах Європейського суду з прав людини Валерію Лутковську - 212.

27 березня до парламенту знову надійшла пропозиція від 261 народного депутата про висунення кандидатури Валерії Лутковської. Вона є єдиним претендентом від більшості, оскільки опозиція відмовилася висувати свого кандидата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram