ГоловнаПолітика

Держвиконавці уникнуть покарання правоохоронців

КС роз'яснив закон.

Держвиконавці уникнуть покарання правоохоронців
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Конституційний Суд ухвалив рішення, згідно з яким кримінальну відповідальність працівників держвиконавчої служби не прирівнюватимуть до відповідальності співробітників правоохоронних органів.

Таке рішення в залі засідань

КС оголосив його керівник Анатолій Головін.

"Конституційний Суд прийшов до висновку, що положення частини 3 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем працівником правоохоронного органу) не поширюються на державних виконавців та інших працівників державної виконавчої служби", - зазначив Головін.

При цьому, згідно з рішенням КС, цієї норми не можна застосовувати до державних виконавців, оскільки в Кримінальному кодексі немає поняття "працівник правоохоронного органу", тож не зрозуміло, чи належить до цієї категорії державний виконавець.

Суддя-доповідач у справі Андрій Стрижак зазначив на прес-конференції, що до державних виконавців не можна застосовувати кваліфікацію "працівник правоохоронних органів" і за іншими статтями Кримінального кодексу, в яких передбачена відповідна кваліфікація.

Стрижак зазначив, що парламенту слід унести зміни до Кримінального кодексу, давши визначення поняттю "працівник правоохоронних органів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram