ГоловнаПолітика

Янукович: ізоляція України - це самогубство

Україна повинна знайти своє місце у світі

Янукович: ізоляція України - це самогубство
Фото: president.gov.ua

Президент України Віктор Янукович вважає, що політика позаблоковості не повинна ізолювати Україну від світу.

Про це він сказав, виступаючи на засіданні Комітету з реформування та розвитку Збройних сил України та оборонно-промислового комплексу.

"Проголошена нами політика позаблоковості не передбачає самоізоляції від процесів зміцнення регіональної, загальноєвропейської та глобальної безпеки", - сказав він.

За словами Януковича, в сучасному світі Україна повинна знаходити власне місце. "Усе інше, будь-яка ізоляція - це самогубство", - сказав глава держави.

Він підкреслив, що Україна й надалі розвиватиме тісні партнерські відносини з країнами Європейського Союзу, Росією, США, Китаєм, країнами СНД, іншими сусідніми державами, з НАТО, іншими міжнародними організаціями, зокрема з ООН та ОБРЄ.

Підтвердив Янукович і подальшу

участь України в міжнародних заходах з регулювання криз, у миротворчих, антитерористичних, антипіратських діях, а також у діяльності контролю за озброєнням.

Янукович зазначив, що найближчим часом збройні конфлікти безпосередньо близько до українських кордонів є малоймовірними. Водночас Збройні сили України повинні бути надійним щитом, здатним протистояти будь-якій небезпеці для держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram