ГоловнаПолітика

У Харкові розпочинається новий процес над Тимошенко

Екс-прем'єр відмовилась йти до суду

У Харкові розпочинається новий процес над Тимошенко
Фото: Макс Левин

Cьогодні, 19 квітня, Київський районний суд м. Харкова розпочинає попереднє слухання за звинуваченням екс-прем'єра України Юлії Тимошенко у фінансових злочинах в період її керівництва корпорацією Єдині енергетичні системи України (ЄЕСУ) наприкінці 1990-х років.

Юлія Тимошенко відмовилась брати участь у попередньому судовому засіданні через хворобу, звернувшись з відповідною заявою до Державної пенітенціарної служби України.

У новій справі Тимошенко звинувачується за п'ятьма епізодами: організація заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 рр шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 КК), замах на заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 рр шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч.3 27, ч.2 ст.15, ч.5 ст.191 КК), несплата податку підприємством ЄЕСУ (ч.3 ст27, ч.3 ст.212 КК), несплата прибуткового податку, (ч.3.ст.212 КК), вчинення злочину шляхом службової підробки (ч.3 ст.27, ч.2 ст.366 УК).

Захисник Тимошенко, народний депутат України Сергій Власенко вважає, що стан здоров'я екс-прем'єра України Юлії Тимошенко не дозволяє їй брати участь у засіданні суду у справі ЄЕСУ, яке призначено на 19 квітня.

Нагадаємо, у жовтні 2011 року Печерський районний суд м. Києва засудив Тимошенко до семи років тюремного ув'язнення у "газовій справі". Екс-прем'єр відбуває термін у Качанівській колонії Харкова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram