ГоловнаПолітика

Кабмін відмовився від карток при поверненні вкладів СРСР

Кабінет Міністрів вирішив доопрацювати механізм виплати компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР.

Кабмін відмовився від карток при поверненні вкладів СРСР
Фото: 20minut.ua

Про це заявив прем'єр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду.

"Учора уряд розглядав проект постанови про механізм компенсаційних виплат. Довелося повернути його на доопрацювання, оскільки він не відповідав головній умові: максимально спростити отримання компенсацій нашими громадянами. Провести виплати без принизливих черг, без великої кількості довідок", - сказав М. Азаров.

При цьому прем'єр-міністр зазначив, що в першу чергу по виплати звернуться люди похилого віку, тому треба подбати, щоб механізм був простий, зрозумілий для них і займав мінімум часу.

М. Азарова не влаштувало також те, що основним способом отримання компенсації вибрано платіжну картку "Ощадбанку".

"Тому

друга вимога: щоб людина могла вільно вибирати, в який спосіб отримати гроші: готівкою або на рахунок, на картку. Я доручив Мінфіну разом із Мінсоцполітики, Пенсійним фондом, порадившись із Національним банком, виробити механізм виплат", - зазначив Микола Азаров.

За його словами, проект постанови буде готовий до наступного тижня.

"Такий проект уряд розгляне наступного тижня. Ухвалимо рішення і почнемо виплати", - сказав прем'єр.

"Зміни до бюджету затверджено, глава держави їх підписав. Фінансовий ресурс для реалізації соціальних ініціатив Президента визначено. Порядок використання бюджетних коштів на ці цілі вимагаю встановити протягом тижня. Отже, треба тільки організовано і ритмічно працювати", - додав М. Азаров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram