ГоловнаПолітика

Частину справи Тимошенко доведено ще 10 років тому, - екс-заступник Генпрокурора

Епізод кримінальної справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо несплати податку на прибуток корпорації "Єдині енергетичні системи України" було доведено ще 10 років тому.

Частину справи Тимошенко доведено ще 10 років тому, - екс-заступник Генпрокурора
Фото: http://tymoshenko-vona.com

Про це в коментарі газеті "Сегодня" заявив колишній заступник Генпрокурора України Микола Обіход, який наприкінці 1990-х - початку 2000-х років курував розслідування справ щодо Павла Лазаренка та Юлії Тимошенко.

Своєю чергою, захисник Юлії Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко, вважає матеріали, якими володіє суд, "абсурдними доказами про неіснуючі усні вказівки", що їх Юлія Володимирівна, вже не працюючи в ЄЕСУ, нібито роздавала службовцям корпорації.

"Декларації, наприклад, на відшкодування ПДВ подавали службовцями ЄЕСУ. До чого тут Тимошенко, яка пішла звідти два роки тому?" - обурився нардеп.

"Вона не винувата і ніколи себе такою не визнає! Тим паче, що всі ці справи ГПУ

закрила ще 2005 року", - додав Власенко.

Зазначимо, завтра в Київському суді Харкова почнуться слухання у кримінальній справі щодо ЄЕСУ, де обвинуваченою проходить Юлія Тимошенко.

У справі фігурують п'ять епізодів, пов'язаних із замахом на заволодіння держкоштами (чотири млн грн), заволодінням держкоштами (понад 16 млн грн), службовим підробленням та ухиленням від сплати податку на прибуток у розмірі 691 тис. грн (користуванням корпоративною карткою). Ю. Тимошенко загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram