ГоловнаПолітика

Україна вбачає у співпраці з НАТО наближення до Євросоюзу, - думка

2010 року Янукович зняв із порядку денного питання про членство України в НАТО. І добре! Тому що ми можемо співпрацювати з Україною, однак без політиканства. У кожнім разі добре, що ми вже не на обкладинках українських журналів. Україна не хоче в НАТО? Не проблема! НАТО - це не спортклуб. Це клуб, де вирішують, буде війна чи мир. То навіщо нам брати союзника, який може завагатися в останній момент?

Україна вбачає у співпраці з НАТО наближення до Євросоюзу, - думка
Фото: obozrevatel.com

Про це заявив представник штаб-квартири НАТО в рамках заходу в Брюсселі "Порядок денний НАТО напередодні Чиказького саміту", інформує представник Інституту Горшеніна.

"Україна бере участь у багатьох наших операціях. Наприклад, у знищенні запасів зброї і боєприпасів. Також ми навчаємо українських військових, беремо участь у Євро-2012 з метою гарантування безпеки. НАТО потребує України від випадку до випадку. Україні ж потрібне НАТО для того, щоб набути досвіду військової діяльності країн-лідерів. Сказати, що Альянс дуже важливий для України - не можу. Але згода між Україною, НАТО і Росією потрібна, щоб жити у спокої", - вважає джерело в Північноатлантичному альянсі.

При цьому представник НАТО зазначив, що відносини України та Росії з Альянсом дуже різні. «Україна і НАТО мають понад 20 років досвіду партнерства. Україна робить із НАТО те, що вважає за потрібне, - використовує досвід Альянсу для своїх реформ, вчиться бути регіональним гравцем у Східній Європі. Також Україна бачить у співпраці з НАТО наближення до Євросоюзу. З Росією у НАТО - діалог ворогів, які сьогодні тільки починають один одного розуміти. Україна колись хотіла вступити в НАТО, Росія - ніколи", - сказав він.

Говорячи про принципову можливість членства в Альянсі для України, експерт зауважив: «Секрет вашого вступу в НАТО - нормальні, мирні взаємини з Росією. Як цього досягти? А як ми будували хороші відносини з німцями після війни (я - француз)? Якнайменше провокаційних дій з обох сторін".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram