ГоловнаПолітика

Соратник Луценка вважає обрання Лутковської омбудсменом сюрреалізмом

Народний депутат Юрій Гримчак назвав ситуацію з можливим обранням на пост омбудсмена Валерії Лутковської сюрреалістичною.

Соратник Луценка вважає обрання Лутковської омбудсменом сюрреалізмом
Фото: tsn.ua

Про це він сказав ЛІГАБізнесІнформ, коментуючи заяву Лутковської, представника України в Європейському суді у справі Юрія Луценка, про те, що арешт екс-міністра Луценка не порушує його права, а звинувачення в політичному тиску абстрактні.

"Не може бути омбудсменом особа, яка виступає в ролі прокурора. Сьогодні ця людина захищає інтереси уряду, а завтра захищатиме інтереси людей? Це нонсенс", - переконаний політик.

Депутат розуміє, що Лутковська не може говорити інакше через свою посаду. "Але якщо говорити про те, що вона - майбутній омбудсмен, то це якийсь сюрреалізм", - стверджує Ю. Гримчак.

«Погляньмо на рішення суду, згідно з яким Юрія Луценка посадили в СІЗО. Зафіксовано аж три причини, чому екс-міністра ув'язнили. Перша - не хотів давати свідчення. Друга - не хотів визнавати свою провину. І третя - давав інтерв'ю в газетах, отже, міг впливати на свідків. Я цитую рішення суду! Але ж він політик, він зобов'язаний виступати в ЗМІ і давати інтерв'ю, ніхто не може йому цього заборонити, тим паче, садити за це за ґрати", - зазначив політик.

«Я переконаний, що Європейський суд ухвалить рішення на користь Ю. Луценка, бо абсурдність нашої судової системи сягнула апогею», - підсумував Ю. Гримчак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram