ГоловнаПолітика

СБУ склала список персон нон ґрата на час Євро-2012

СБУ разом з іноземними колегами склала перелік тих, кому заборонять в'їзд в Україну під час Євро-2012.

СБУ склала список персон нон ґрата на час Євро-2012
Фото: rozvidka.livejournal.com

Про це сьогодні на брифінгу повідомив керівник Антитерористичного центру при СБУ – перший заступник голови СБУ Петро Шатковський.

"Особам, яких ми власним ресурсом, з допомогою іноземних партнерів - спецслужб іноземних держав, ідентифікували як причетних до тієї чи іншої терористичної організації, вже заборонено в'їзд в Україну", - зазначив П. Шатковський.

За його словами, рішення про видворення іноземних громадян, які під час європершості вчинять правопорушення, що межуватиме зі злочином, прийматимуть в індивідуальному порядку. Право на це має перший заступник голови СБУ.

При цьому П. Шатковський зазначив, що процедуру прийняття таких рішень "надзвичайно ретельно виписано, відповідний нормативний підзаконний акт зареєстровано у Мін'юсті".

"Для нас що іноземець, що громадянин України - перед законом усі рівні", - запевнив перший заступник голови СБУ, додавши, що стосовно українських громадян за правопорушення, які межуватимуть зі злочином, виписано відповідні заходи, як-от: роз'яснення, попередження. "Таку роботу завжди проводили і проводять, а тепер значно інтенсивніше", - зазначив Шатковський.

Зауважимо, раніше Петро Шатковський заявив, що загроза терористичних актів в Україні під час Євро-2012 мінімальна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram