ГоловнаПолітика

Янукович розпорядився вшанувати пам'ять про операцію "Вісла"

Президент Віктор Янукович доручив забезпечити проведення у квітні-травні заходів з нагоди 65-ї річниці примусового переселення етнічних українців із південно-східних в інші регіони Польщі (операція "Вісла").

Янукович розпорядився вшанувати пам'ять про операцію "Вісла"

Про це йдеться в дорученні Президента прем'єрові Миколі Азарову, губернаторам Львівської, Волинської та Рівненської областей - Михайлові Костюку, Борисові Климчуку та Василеві Берташу, повідомляє прес-служба голови держави.

Зокрема, Янукович доручив зазначеним особам провести поминальні заходи біля пам'ятників і пам'ятних знаків українцям, які стали

жертвами депортацій у XX столітті, упорядкувати ці пам'ятні знаки.

Окрім того, Президент доручив міністрові закордонних справ Костянтинові Грищенку, міністру освіти і науки, молоді і спорту Дмитрові Табачнику і міністру культури Михайлові Кулиняку провести у травні тематичну міжнародну конференцію, круглі столи, виставки фото і архівних документів.

Також він доручив голові МЗС спільно з польською стороною у квітні-травні відпрацювати питання надання президентами України та Польщі допомоги у проведенні заходів з ініціативи українців у Польщі.

Нагадаємо, 2007 року колишні президенти України Віктор Ющенко і Польщі Лех Качинський разом ушанували пам'ять жертв операції "Вісла", яка відбулася 1947 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram