ГоловнаПолітика

Митрополит Володимир проти законодавчої заборони абортів

Митрополит Володимир виступив проти заборони абортів на законодавчому рівні, додавши, що проти них потрібно боротися "словом і серцем".

Митрополит Володимир проти законодавчої заборони абортів
Фото: Макс Левин

Таку думку предстоятель УПЦ Московського патріархату висловив в ефірі.

Зокрема, відповідаючи на запитання, як він ставиться до ініціативи заборонити на законодавчому рівні переривання вагітності, митрополит заявив, що Церква категорично "заперечує можливість абортів", вважаючи їх гріхом убивства.

"Щодо церковного розуміння - це вбивство, яке перериває життя тієї чи іншої людини", - сказав він.

"Але є й інший погляд. Заледве чи треба аборти проповідувати. Треба боротися проти них, і ця боротьба триває", - зазначив митрополит.

На його думку, заборона абортів не дасть бажаних результатів. "Краще без закону. Бо закон - це таке, що волею-неволею змушує якусь людину чи керівника бути в такому стані незрозумілому. Тим більше, що засуджується цей гріх, але законом можна узаконити все що завгодно", - сказав митрополит.

Нагадаємо, 12 березня народний

депутат від БЮТ Андрій Шкіль зареєстрував у Верховній Раді законопроект, який забороняє аборти.

Шкіль вважає, що проводити такі операції можна, лише якщо вагітна потерпає від туберкульозу, діабету, тяжких захворювань легень, нирок, печінки, серця, серцево-судинних і онкологічних захворювань. Також якщо вагітній не виповнилося 16 років; якщо вона перебуває в місцях позбавлення волі; уже має п'ятьох дітей; а також у разі смерті чоловіка або інвалідності вже наявної дитини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram