ГоловнаПолітика

Симоненко пропонує позбавити нардепів зарплати

Голова фракції Комуністичної партії у Верховній Раді Петро Симоненко пропонує кардинально реформувати роботу парламенту.

Симоненко пропонує позбавити нардепів зарплати
Фото: Макс Левин

Про це він сказав під час інтернет-конференції.

"Ми пропонуємо, щоб усі депутати, яких оберуть у жовтні цього року, отримували заробітну плату в тій самій касі, в якій вони отримували до обрання народним депутатом. І таким чином відмовитися від професійного парламенту", - заявив Симоненко.

Він також виступає за те, щоб для виконання депутатських обов'язків парламентарії приїжджали до Києва у відрядження на два тижні взимку, навесні, влітку і восени, а після цього поверталися додому з проектами законів, щоб проконсультуватися з депутатами місцевих рад, профспілковими організаціями і пересічними громадянами.

На його думку, це зробить депутатів ближчими до народу.

"Це, перш за все, народного депутата дійсно зробить народним, він житиме серед своїх виборців, а не на київських пагорбах, він ходитиме своєю рідною землею, бачитиме, як живуть люди, що їх хвилює, а найголовніше - він буде черпати все те, що йому необхідно, щоб визначити свою позицію в парламенті під час голосування тих чи інших законів", - зазначив він.

Тоді, на думку Симоненка, не доведеться витрачати кошти на

медичне обстеження, санаторно-курортне лікування, будівництво житла для депутатів, а також на утримання автотранспорту й інші видатки.

При цьому Симоненко наголосив, що все це буде можливо тільки тоді, коли виборці не голосуватимуть на підтримку партій, які представляють інтереси олігархів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram