ГоловнаПолітика

БЮТ нарахував у Раді лише 30 нардепів під час ухвалення КПК

За новий Кримінально-процесуальний кодекс голосували щонайбільше 30 депутатів, заявив народний депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Юрій Одарченко.

БЮТ нарахував у Раді лише 30 нардепів під час ухвалення КПК
Фото: http://sug.kiev.ua

Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Ми маємо відзняте відео, на якому чітко зафіксовано, що в залі перебувають 30 осіб, які вночі під керівництвом спікера Литвина голосували чужими картками", - сказав Одарченко.

"Окрім того, ми маємо свідків, які готові підтвердити, що те, що вчора коїлося в сесійній залі, ніщо інше, як вакханалія", - додав він.

Народний депутат повідомив, що зараз

опозиція у Верховній Раді готує звернення до Конституційного Суду, до Вищого адміністративного суду й Окружного адміністративного суду.

"По-перше, ми зажадаємо скасувати вчорашнє рішення ВР. По-друге, щоб депутати, відсутні в залі, пояснили, чому їхні картки опинилися в руках інших осіб і брали участь у голосуванні", - резюмував він

.

У нас написано, що депутат висловлює голосування через електронну картку, і як він розпоряджається електронною карткою - у регламенті не обумовлено

— Олександр Єфремов, лідер фракції Партії регіонів

Нагадаємо

, Верховна Рада ухвалила новий Кримінально-процесуальний кодекс України сьогодні вранці.

Парламент розглядав КПК

у другому читанні чотири дні, починаючи з 10 квітня. Однак якщо 10 і 11 квітня засідання ВР оголошували закритими, то пленарне засідання, що почалося о 10:00 12 квітня, завершилося лише 13 квітня близько 4:10 ранку.

Загалом у кодекс внесли понад 3700 поправок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram