ГоловнаПолітика

"На підкуп виборців для "тушок" витрачають бюджетні кошти", - Кармазін

Для депутатів, які перейшли з опозиції в Партію регіонів, у бюджеті заклали кошти на підкуп виборців.

"На підкуп виборців для "тушок" витрачають бюджетні кошти", - Кармазін
Фото: Макс Левин

Про це розповів Юрій Кармазін (народний депутат України, голова Партії захисників Вітчизни) під час круглого столу "Вибори-2012: хто переможе?"в Інституті Горшеніна.

"Першим кроком наступного парламенту повинна бути відповідальність за факти підкупу депутатів, посадових осіб. Депутатський мандат безцінний, а деякі продають
його. Адже в нас тепер паханат. Ми не президентська республіка, тому що там повинен бути президент. У нас це інакше називається. А Конституційний Суд веде себе, як годиться прислузі: "Чого бажаєте?" Такий орган треба винести на окружну", - вважає депутат.

На думку депутата, рішення Конституційного Суду щодо виборчого законодавства є корупційними.

"Уже під час прийняття рішення про початок виборчої кампанії для тушок заклали кошти в бюджеті. За ці гроші будуватимуть мости, дороги, лікарні. Це вже реалізується, вони приїжджають на місця і кажуть: це ми зробили. Один із фондів у Полтавській області щомісячно витрачає 2 мільйони гривень на підкуп виборців. В Одеській області будують туалети в сільській місцевості. Це відбувається за бюджетні кошти", - розповів
Юрій Кармазін.

На думку депутата, щоб змінити ситуацію в країні в бік демократії, опозиція повинна об'єднатися на виборах у єдиний фронт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram