ГоловнаПолітика

Азаров закликає Тимошенко покаятися

Прем'єр Микола Азаров закликає свою попередницю Юлію Тимошенко покаятися перед українцями за підписання 2009 року газових угод із Росією.

Азаров закликає Тимошенко покаятися
Фото: Макс Левин

Про це він сказав на прес-конференції у Вільнюсі (Литва).

"Тимошенко своїми незаконними діями завдала колосальної шкоди народові України. Народ України, люди України страждають від надзвичайно високих цін на газ, вони змушені платити високу ціну за її незаконні дії. Найпростіший вихід із цієї ситуації - її визнання провини за незаконні дії перед українським народом. Якби вона покаялася перед українським народом, то це відразу б вирішило всі проблеми", - заявив Азаров.

При цьому він наголосив, що не є юристом, а висловлює особисту думку, і підкреслив, що рішення слід віднайти у правовій площині.

"Вирішення питання Тимошенко лежить виключно у правовій площині... Рішення може бути знайдено тільки через право, тільки через суд... Вона повинна визнати свою провину перед народом України за те, що кожен громадянин України платить зі своєї кишені за її незаконні дії. Визнання провини відкриє шлях до вирішення питання", - наголосив Азаров.

При цьому він зазначив, що ні Кабінет Міністрів, ні Президент Віктор Янукович не можуть і не будуть втручатися в дії суддів.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко заявила, що не проситиме Президента Віктора Януковича помилувати її.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram